lauantai 1. kesäkuuta 2013

Vesipeto ja lenkkeilyä

Viime viikonloppuna Feelix pääsi ensimmäistä kertaa uimaan. Heti ei uiminen oikein lähtenyt, mutta keppiä heittämällä saatiin jo mahakin kasteltua. Parin kerran jälkeen uitiin jo vähäsen. Vedestä tultiin aina maha sisään vedettynä ja ilme sellainen, kuin "iiiii kylmäää", vaikka vesi ei kyllä enää kylmää ollutkaan. Auringossa sitten kuivateltiin tyytyväisin mielin loppu päivä.




Maanantaina lähdettiin aikaisin liikkeelle. Kello oli 9.00, kun lähdettiin lenkille. Mukana oli Feelixin uusi tuttavuus, koira nimeltä Riesa. Vaikka aikaisin jo lähdettiin oli Feelix kyllä nopeasti läkähtymispisteessä, kun pitää noilla tappijaloilla viipottaa hirveätä vauhtia menemään, että kaverin perässä kesti. Käveltiin sataman ja rannan kautta, niin koirat sai vähän viilentyä matkan varrella vedessä. Matkan pituudeksi tuli hieman päälle 9km. Feelix oli aivan kuitti, kun päästiin kotiin. Vettä meni monta kupillista ja läähätys oli hirveä. En tiedä saiko jonkun auringonpistoksen vai sekoiliko muuten vain, kun rupesi pää vesikupin päällä vain ulvomaan ja urisemaan omia juttuja, mitä ei yleensä tee. Hassun kuuloista ja näköistä se kyllä oli. Myöhemmin illalla, kun käytiin vielä iltalenkillä, niin koira käveli vierellä niin nätisti ja vetämisestä ei ollut tietoakaan. Tämä myös jatkui seuraavana päivänä. Varmaan uupumus teki meidän vauhtimakkarasta vähemmän vauhdikkaamman ja enemmän kuuliaamman. Paljon pitäisi Feelixin kanssa tehdä, ensiksi pitäisi vetää kauhea lenkki/leikkiä, niin sen jälkeen korvat toimii ja jotain hyödyllistä voi jopa saada aikaiseksi.

Myös tänään käytiin uimassa ja nautittiin hyvästä säästä. Feelix sai pihalla maata ja mutustella hirven luuta. Tämä kun on Feelixin ensimmäinen kesä, niin ei koira oikein tahdo vielä ymmärtää, missä menee riehumisen ja riekkumisen raja, kun aina tulee kauhean kuuma. Tänäänkin vedettiin kauheaa hepulirallia rannassa +26°C lämpötilassa. Mutta eiköhän se kesä opeta tähänkin ja pitää etsiä kaikenlaisia viilennys keinoja, millä sitten helpottaa Feelixin oloa, kun lämpötilat kipuaa vielä korkeammille asteille. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti